Συντήρηση Τροφίμων

Το καλοκαίρι που υπάρχει αφθονία από ντομάτες και είναι και φτηνές μπορούμε πολύ εύκολα να φτιάξουμε τοματοπολτέ

-

Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα βάλετε στην κατάψυξη και να τα διατηρήσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Διατηρούμε φρέσκα και τα μυρωδικάΘέλω να έχω σέλινο για τις σούπες μου και κόλιανδρο για τις σαλάτες μου. Τα έβλεπα στον πάγκο στη

Μυστικά για να διατηρηθεί φρέσκο το μαρούλιΥπάρχουν τρία μυστικά που μπορούμε να εφαρμόσουμε, ανάλογα με το

-Ποια τρόφιμα χρειάζονται ψυγείο; Πόσες ημέρες διατηρούνται στην ψύξη και πόσες στην κατάψυξη

Ψημένα ψωμιά χωρίς συντηρητικά: Στο ψυγείο 2-3 εβδομάδες, στο καταψύκτη 2-3 μήνες

Λαμβάνετε χλωρά φασόλια καλής ποιότητος, τα περνάτε σε κλωστές σε αρμαθιές και τα βυθίζεται σε βραστό

Φτιάχνω Σπιτικό Βιολογικό ΜηλόξυδοΣπιτικό Βιολογικό Μηλόξυδο

Παλιά συνταγή που κάνανε στα χωριά για να αποθηκεύσουν το κρέας της χρονιάς, πεντανόστιμη

σπιτικές φαγώσιμες ελιέςΣτο πίσω μέρος του κτήματος, υπάρχει μία σχετικά μικρή ελιά. Μεγαλώνει πρακτικά μόνη της χωρίς καμία φροντίδα

-

Φέτος είχα φυτέψει αρκετά καρότα. Αποτέλεσμα ήταν η συγκομιδή να μου αποδώσει αρκετά κιλά καρότα.

Εκείνο το ρύζι με ημερομηνία παραγωγής 1982 που ξέμεινε στο ράφι της κουζίνας και θα το πετάξετε χωρίς δεύτερη σκέψη,

-Πως φτιάχνουμε παστό χοιρινό-καπνιστό-σύγκλινο

Φτιάχνω συντηρώ σπιτικές ελιέςΗ πιο διαδεδομένες σπιτικές φαγώσιμες ελιές είναι οι χονδροελιές που γίνονται στουμπιστές. Ακολουθούν των καλαμών που γίνονται χαρακωτές και ξιδάτες.

-Διατήρηση φρούτων χωρίς ψυγείο

mistika katapsixisΣυμβουλές για το ασφαλές πάγωμα και απόψυξη τροφίμων

-Οδηγίες για ξήρανση φρούτων και λαχανικών στον ήλιο από το 1950

-Φτιάχνω σπιτικές κονσέρβες με λαχανικά

Το μυστικό είναι να μην τις χαράζουμε... Δεν έχει καθόλου κόπο, μόνο που θέλει την υπομονή μας.

-Η κατάψυξη δεν διατηρεί πάντα αναλλοίωτα και φρέσκα όλα τα προϊόντα, με αποτέλεσμα